חיפושדלגו ל חיפוש
דלגו ל
טיפול בדלקת בדרכי השתן
סובלות מדלקת בדרכי השתן ורוצות לדעת מה יכול לעזור? למדו על שיטות הטיפול העיקריות, מאנטיביוטיקה ועד חמוציות.
*פנו לרופא אם יש חשש לדלקת בדרכי השתן
* שתו הרבה כדי להימנע ממצב של התייבשות
* חמוציות מכילות ריכוז גבוה של PAC ויכולות לעזור במקרה של דלקת בדרכי השתן
נשים רבות סובלות מדלקת בדרכי השתן בשלבים שונים בחיים, במיוחד דלקת בשתן בהריון, בתקופות של שינויים הורמונליים כמו גיל המעבר או אחרי לידה.
דלקת בדרכי השתן נגרמת עקב חדירה של חיידקים לשלפוחית השתן, שגורמים לכאבים בגב התחתון ובבטן, לחץ באגן, צריבה בשתן, דחיפות בהטלת שתן, דימום ושינוי גוון וצבע של השתן. הזיהום יכול גם לגרום לסיבוכים ולכן חשוב לטפל בדלקת בשתן כמה שיותר מוקדם.
יש שיטות שונות לטיפול במצב - החל מתרופות סבתא לדלקת בשתן ועד אנטיביוטיקה. הנה הנפוצות ביותר.
הטיפול הקונבנציונלי – אנטיביוטיקה
אנטיביוטיקה הורגת את החיידקים שגורמים לזיהום. הגורם הרפואי קובע את סוג האנטיביוטיקה והמינון המתאים על סמך תוצאות של תרבית השתן, שמשמשת לקביעת סוג החיידקים שגרם לדלקת. כמו כן, הבדיקות נועדו לוודא שהזיהום לא גרם לסיבוכים בכליות. כשהם רושמים את הטיפול האנטיביוטי המותאם, הרופאים גם לוקחים בחשבון פרמטרים כמו אלרגיה לאנטיביוטיקה, תופעות לוואי או מחלות רקע שעלולות להשפיע.
לרוב, הטיפול האנטיביוטי נמשך בין שבוע ל-10 ימים, כאשר זיהום חמור יותר יצריך טיפול של שבועיים או יותר.
כדאי לדעת שלאנטיביוטיקה עשויות להיות תופעות לוואי כמו שלשולים, הקאות וכאבי ראש, ובמקרים אלה מומלץ להתייעץ עם גורם רפואי.
אחד החסרונות של האנטיביוטיקה הוא שאם הדלקות בדרכי השתן חוזרות ונשנות, החיידקים עשויים לפתח עמידות לאנטיביוטיקה כך שהטיפול מאבד את האפקטיביות שלו.
הטיפול התומך – איך נוזלים יכולים לעזור?
בראש ובראשונה, שתייה מספקת של נוזלים יכולה לעזור להימנע ממצב של התייבשות. שתייה של בין 2-3 ליטר נוזלים ביום, ובמיוחד מים, יכולה לשטוף את החיידקים המזיקים ולהוציא אותם מהגוף עם השתן.
עם זאת, יש נוזלים שלא עוזרים למצב ולכן מומלץ להתרחק ממשקאות שמכילים קפאין, משקאות אנרגיה למיניהם ומאלכוהול.
הטיפול המחזק – שיפור התפקוד החיסוני
שיפור התפקוד של מערכת החיסון הוא חלק בלתי נפרד ממניעה של דלקות בדרכי השתן או האצת תהליך ההחלמה.
צריכה של ויטמין C לא רק משפרת את המערכת החיסונית אלא גם מעלה את רמת החומציות של השתן ובכך עוזרת להרוג את החיידקים שגורמים לדלקת. גם צריכה של פרוביוטיקה יכולה לעזור כי היא מעודדת התרבות של החיידקים הטובים במערכת העיכול ואלה מסוגלים לעצור את ההתרבות של החיידקים המזיקים שחודרים למערכת השתן.
תרופות סבתא בקטנה
סודה לשתייה יכולה להקל על תחושת הצריבה בזמן מתן שתן כי היא עוזרת לאזן את רמות החומציות בגוף ובכך למנוע שגשוג של חיידקים. מומלץ לשתות את הסודה לשתייה עם מים ועל בטן ריקה.
אפשר לנסות להקל על תחושת הצריבה גם בעזרת זרעי כוסברה, שיש להם תכונות אנטי בקטריאליות.
חמוציות – יכולות ה-PAC
חמוציות יכולות לעזור למנוע דלקת בדרכי השתן ולטפל בה בזכות ה-PAC (פרו אנטוציאנידין פעיל) - החומר הפעיל בחמוציות שלא מאפשר לחיידקים להידבק לרירית של דרכי השתן ולשגשג שם. כדי שהחמוציות יהיו אפקטיביות, צריך לצרוך אותן בריכוז גבוה ובמינון המתאים.
תוסף התזונה ציס קונטרול הוא אבקה להכנת משקה בטעם חמוציות, שמכילה ריכוז גבוה במיוחד של PAC. השימוש בתוסף הוא פשוט: שפכו את תכולת השקית לכוס מים ושתו שקית אחת בבוקר ואחת בערב.
בר ימנידלגו ל בר ימני
הצטרפו אלינו בפייסבוק